Efter sommerferien vil der være fyldt ekstra godt op i auditorier og undervisningslokaler på IT-Universitetet på Amager. På baggrund af erhvervslivets vedvarende efterspørgsel på flere højtuddannede it-specialister har universitetet nemlig besluttet at øge antallet af bachelorstuderende på softwareudvikling med 50 procent. Det vil betyde 135 nye ansigter på uddannelsen, når efterårssemesteret starter i august, mod 89 i 2015.
- Vi har konstateret en stadigt stigende efterspørgsel på softwareudviklere fra erhvervslivet, og det har vi lyttet til. Der er rift om vores studerende, når de kommer ud på arbejdsmarkedet, og ledighedstallene for vores nyuddannede kandidater er meget lave. Ved at optage flere studerende på softwareudvikling er vi med til at sikre, at Danmark i fremtiden kan dække behovet for højtuddannede it-specialister med stærke tekniske kompetencer, siger rektor Mads Tofte.
IT-Universitetet finansierer indtil videre selv det øgede optag via egenkapitalen, en investering på fem millioner kroner det første år.
En attraktiv uddannelse
IT-Universitetet vil gerne gøre op med fordommen om, at softwareudvikling kun er for nørdede typer, der ved alt om programmering i forvejen, og Mads Tofte håber særligt, at flere kvinder vil søge ind på uddannelsen.
- Softwareudvikling er en attraktiv uddannelse for alle unge mennesker, der er gode til matematik. På uddannelsen får man rige muligheder for at udfolde sit matematiske talent, og karrieremulighederne er rigtig gode. Vi håber på, at flere kvinder vil søge optagelse i år, og har sat flere initiativer i gang for at appellere til de unge kvinder. Forskning har vist, at det er mere almindeligt blandt kvinder end blandt mænd at være god til matematik uden samtidig at have erfaring med at programmere. Derfor får IT-Universitetet fra efteråret nye tilbud til de studenter, der i skolen har vist talent for matematik, men som ikke har erfaring med at programmere, siger Mads Tofte.
For at imødekommende studerende uden erfaring med programmering giver universitetet ekstra spørgetimer samt flere øvelser og hjælpelærere på uddannelsen. Desuden har en gruppe kvindelige studerende selv taget initiativ til at starte netværket Codher for kvinder, der vil lære at programmere.
-Vi har ikke planer om at gøre uddannelsen mindre udfordrende for de studerende, der allerede har programmeringserfaring, understreger Mads Tofte.