Eventsdigitaliseringoffentlig it
Skrevet 30. oktober 2018 19:07 af Ninna Gandrup
Alistair Cockburn var inviteret til Danmark af Forskningscenter for Offentlig IT for at give en førstehåndsberetning om baggrunden for den agile tilgang til systemudvikling, om erfaringerne – gode og dårlige – med metoderne, og om fremtidige perspektiver for agil softwareudvikling.
- Vi har inviteret en oplægsholder, som har et ideelt udgangspunkt for at give os det helt store internationale perspektiv på agile metoder. Uanset at der findes mange meninger og stærke holdninger til det agile, er der ingen tvivl om, at de agile metoder har et stærkt momentum, både internationalt og herhjemme, og interessen for information om emnet er stor hos myndigheder, leverandører, og i øvrigt, fortæller Jens Schmidt, leder af Forskningscenter for Offentlig IT, som er etableret i et samarbejde mellem Digitaliseringsstyrelsen og IT-Universitetet. Den overvældende interesse for arrangementet illustrerer i sig selv, at agile metoder fylder meget på dagsordenen for både offentlige myndigheder, deres leverandører og i den private sektor. Se eftermiddagens forskellige indslag nedenfor: Velkomst Jens Schmidt, leder af Forskningscenter for Offentlig IT Agil systemudvikling i forskningen og uddannelserne på ITU Mads Tofte, rektor, IT-Universitetet Agil udvikling i staten Anne Marie Jess Hansen, medlem af statens It-råd, tidligere vicedirektør i ATP Agile Software Development: Background, Experiences and Perspectives (foregår på engelsk) Dr. Alistair Cockburn Spørgsmål og diskussion
Video: Er kunstig intelligens nøglen til menneskets bevidsthed?
"Vores fremtid kommer til at ligne science fiction." Lektor ved IT-Universitetet i København, Paolo Burelli, bruger kunstig intelligens til at nærme sig en bedre forståelse af hjernen og den menneskelige bevidsthed.
Sundhedsapp til ukrainske patienter vinder specialepris
Tre studerende fra IT-Universitetet i København vinder årets IT Specialepris for en mobil app, som kan oversætte i realtid mellem dansk og ukrainsk i en hospitalskontekst.
ITU-forsker modtager Villum Synergy-bevilling til projekt om kvalitative data
Lektor ved IT Universitetet i København, Anna Rogers, og lektor ved Københavns Universitet, Hjalmar Carlsen, har modtaget en Villum Synergy-bevilling fra Villum Fonden til at udvikle teknologi til at arbejde med kvalitative interviews i stor skala.
Hvordan gør vi teknologier mere effektive og mindre energiforbrugende?
I en tid, hvor ressourceforbrug står øverst på dagsordenen, er det afgørende at sikre energieffektiviteten af de digitale teknologier, der former vores verden. Lektorer på IT-Universitetet i Københavns Institut for Datalogi, Pınar Tözün og Zoi Kaoudi, arbejder med problemstillingen fra et hardware- og et softwareperspektiv. Se deres session på årets Digital Tech Summit, 31. oktober.
Nyt forskningsprojekt om dataficeret trivsel i skoleklassen
Lektor ved IT-Universitetet, Irina Papazu, har netop modtaget en bevilling fra Danmarks Frie Forskningsfond til et projekt, som stiller skarpt på brugen af trivselsmålingsapps i grundskolen.
Mød ITU’s forskere til Digital Tech Summit
D. 30-31. oktober løber årets Digital Tech Summit af stablen i Øksnehallen i København. ITU er stærkt repræsenteret, og i år kan du bl.a. høre om kontrol af AI-systemer, fremtidens projektarbejde, energioptimering af datatunge applikationer samt åbningstale ved ITU-rektor Per Bruun Brockhoff.
ITU-forsker udvikler software til at sikre store sprogmodeller
Når store sprogmodeller (LLM'er) implementeres i tusindvis af applikationer, vokser behovet for skalerbare måder at evaluere, hvordan modeller reagerer på hackerangreb. Lektor på ITU, Leon Derczynski, har udviklet det hidtil mest omfattende værktøj til opgaven.
ITU-forsker modtager Novo Nordisk-bevilling til at sikre bedre datamanagement
Lektor på IT-Universitetet Martin Hentschels projekt, "Open Data Management for Scientific Innovation", sigter mod at forbedre datatilgængelighed og interoperabilitet.
ITU-forsker tildelt prestigefyldt EU-stipendium
Marie Curie Fellow ved IT-Universitetet i København, Alena Thiel, har sikret sig et ERC Starting Grant til projektet, ModelFutures. I projektet vil brugen af statistik og digital kvantificering i fire afrikanske velfærdssystemer blive undersøgt.
Nyt forskningsprojekt skal sikre en retfærdig grøn omstilling i det nordisk-baltiske område
Et nyt, fireårigt forskningsprojekt finansieret af Nordforsk, koordineret af lektor ved ITU Vasilis Galis, vil samarbejde med oprindelige folk og lokale græsrodsbevægelser i Grønland, Litauen og Sápmi for at undersøge erfaringer og udfordringer i forbindelse med grøn omstilling.
IT-Universitetet fylder 25 år
I dag fylder IT-Universitetet 25 år, og der er sket meget siden de første 147 studerende mødte ind til studiestart på universitetet i 1999. Siden er universitetet vokset eksplosivt og tæller ca. 2.800 studerende. Ifølge ITU's rektor Per Bruun Brockhoff skyldes væksten tårnhøj efterspørgsel på de kompetencer, som ITU-kandidater kommer ud med efter endt uddannelse.
IT-Universitetet må igen afvise ansøgere på bacheloruddannelserne
I 2024 har der været rekordmange ansøgere til IT-Universitetets bacheloruddannelser, og mange ansøgere har fået nej til optag.
IT-Universitetet slår ansøgerrekord – igen
Igen i år er der stor interesse for at tage en bacheloruddannelse på IT-Universitetet i København. Ansøgertallet er steget med 4 procent sammenlignet med sidste års rekordstore tal. Det er især de tekniske uddannelser, der tiltrækker flere ansøgere.
Undersøgelse: Sociale medier fjerner ikke ulovlig hadtale
Foreløbige resultater fra EU-støttet projekt viser, at i langt de fleste tilfælde reagerer sociale medier ikke på anmeldt hadtale eller fjerner indholdet. Forskere fra IT-Universitetet i København er ansvarlige for at indsamle og analysere data for hadtale på de danske platforme.
ITU-studerende tackler fake news med computerspil
Det tog Saskia Joanna Rauhut, Giorgio Perri og Ioannis Maliaras fra IT-Universitetets kandidatuddannelse i spil 48 timer at skabe et nyt computerspil, der tackler problemet med fake news på en tankevækkende måde. Spillet blev hyldet ved ”Truth, Lies & Democracy” gamejam i Barcelona i maj.
Forskere vil løse sundhedsvæsenets voksende e-affaldsproblem
Lektor Daniel Fürstenau og ph.d.-stipendiat Camille Rønn leder et Horizon Europe-projekt til 9 millioner euro, der har til formål at løse det voksende e-affaldsproblem i sundhedssektoren og gøre op med nuværende brug-og-smid-væk-kultur.
Video: Kan man stole på kunstig intelligens?
Kunstig intelligens eller avanceret algoritme? ITU-forsker Nanna Inie stiller skarpt på, hvordan vi taler om kunstig intelligens i den offentlige debat, og hvilke konsekvenser det har for vores opfattelse af teknologien, når vi beskriver den med menneskelige egenskaber.
Forsker i ledelse: Kunstig intelligens ændrer alt og intet ved lederrollen
Generativ kunstig intelligens har åbnet for et utal af anvendelsesmuligheder for virksomheder i forskellige brancher. For at udnytte potentialet skal ledere forstå både teknologiens muligheder og begrænsninger. Lektor på IT-universitetet, Carsten Lund Pedersen, forklarer hvad der skal til for at skabe en succesfuld AI-transformation.
Studerende fra ITU har skabt interaktiv guidebog om ny bydel i København
50 studerende fra IT-Universitetet er kommet med 11 forslag til, hvordan livet i Københavns nye bydel, Jernbanebyen, kan komme til at se ud. Forslagene tager afsæt i de lokales drømme, forhåbninger og problemstillinger for området og er blevet samlet i en interaktiv guidebog.
Europaparlamentsvalg: ITU’s eksperter står klar med svar
Den digitale vinkel på det kommende europaparlamentsvalg finder du på IT-Universitetet. Hvis du som journalist har brug for en ekspert til at udtale sig om for eksempel EU's AI-act, misinformation på sociale medier eller bæredygtig digitalisering, kan du kontakte en af IT-Universitets eksperter.
Denne side er udskrevet fra https://itu.dk/layouts/itu_responsive/General%20Browser.aspx