Benjamin og Christian vinder FA's bacheloropgavekonkurrence for ITU-studerende
Benjamin Christensen og Christian Rieck, der begge er 1. semesterstuderende på Datalogi på IT-Universitetet, har vundet Finanssektorens Arbejdsgiverforenings årlige bachelorkonkurrence med opgaven ”Estimating runtime code reuse of Node.js dependencies via dynamic analysis”. Med æren følger en pengepræmie på 30.000 kroner.
Om ITUfintechkarriereprogrammeringssprogsoftware
Skrevet 17. november 2021 08:13 af Theis Duelund Jensen
I forbindelse med Finance Day, hvor repræsentanter fra finanssektoren møder studerende på IT-Universitetet, udlover Finanssektorens Arbejdsgiverforening en præmie for årets bedste bacheloropgave. Konkurrencen er nu afviklet, og årets to vindere, Benjamin Christensen og Christian Rieck, der begge studerer datalogi, har vundet for deres bachelorprojekt med titlen ”Estimating runtime code reuse of Node.js dependencies via dynamic analysis”.
Kort fortalt handler Benjamin Christensen og Christian Riecks opgave om at optimere processer i software baseret på programmeringssproget Javascript.
”Vi laver statisk og dynamisk analyse af kodeprojekter for at finde ud af, hvilke dependencies, altså afhængigheder, man kan bruge, og hvilke man med fordel selv kan kode for at reducere størrelsen af programmet,” siger Christian Rieck.
Dependencies er kodepakker, som programmører bruger til at udføre specifikke funktioner i programmer. Problemet er, at dependencies ofte fylder ganske meget i et program, fordi de typisk også understøtter andre funktioner, end dem programmøren har brug for. Derudover præsenterer de en sikkerhedsrisiko.
”Vi har lavet en testcase, hvor vi undersøgte, hvad en rigtig bruger gør i et dynamisk system. Hvor meget af koden fra en given dependency, bruger man rent faktisk? Hvis der bruges fx én procent af en dependency, så er det bedre at kode funktionen selv fremfor at bruge en 10.000-linjers hovedfil,” siger Benjamin Christensen.
Både Christian Rieck og Benjamin Christensen har studiejobs i finanssektoren, og den testcase, de arbejdede på i forbindelse med opgaven, var Christian Riecks nuværende arbejdsplads, virksomheden Debbie, som arbejder med digital optimering af gældsindrivelse. Det var vigtigt for dem begge at lave et projekt, som kan have konkret værdi i erhvervslivet, og de understreger, at projektet også kan bruges i sammenhænge uden for fintech.
”Det er fedt at få anerkendelse for et stykke arbejde man har lagt mange timer i. Det betyder meget, at andre kan se relevansen i vores projekt, da det hele tiden har været vores intention at lave noget, der kunne bruges i en erhvervsmæssig sammenhæng,” siger Benjamin Christensen.
”Derudover er pengepræmien selvfølgelig en fin bonus.”
Theis Duelund Jensen, presseansvarlig, +45 25 55 04 47, thej@itu.dk